27 Mart 2021 Cumartesi

Merhaba,

Bugünkü yazımız Vankyo Leisure 3 Mini Projektor hakkında olacak. 

40bin saat LED ampul ömrü, 1280x720 optik, 1920x1080 yazılımsal çözünürlük, 4000 ansilümen ışık gücü, 170 inç perdeye görüntü aktarabilme (benim duvarım yetmedi 165 inç yani 420cm görüntü yansıtabildim duvara) gibi bir çok güzel özelliği mevcut olan bir projeksiyon cihazı.

Amazon'da ve dünyada en çok satan projeksiyon cihazları listesinde üst sıralarda yer alan tam bir fiyat / performans canavarı projeksiyon cihazıdır kendisi. Amazon'da 21.03.2021 tarihi itibarı ile 37474 oylama ile 5 üzerinden 5 e yakın bir puan alan, hakkında binlerce iyi yorum yazılan bir projeksiyon cihazı:

https://www.amazon.com/Leisure-Upgraded-Portable-Projector-Compatible/dp/B078KF8CSX

ben webdenal sitesinden satın aldım. 21.03.2021 tarihi itibarı ile 890 TL (115 USD civarı) gibi bir fiyatı vardı:

https://www.webdenal.com/vankyo-leisure-3-tasima-cantali-mini-projektor-full-hd-40-000-saat-led-lamba-omr_1030306.html


Amazon'da 37474 oylama ile 5 üzerinden 4,5 almış. Binlerce de yorum mevcut.


Ben 920 TL 'ye webdenal.com dan aldım. Dolara otomatik endeksli sitedeki fiyatlar. Dolar düşünce 890 TL olmuş 1-2 gün içinde. Muhtemelen siz baktığınızda dolar artmış olacak ve cihazın fiyatı da bir miktar artmış olacaktır fakat yine de rakiplerinin fiyatı da artacağı için daima bu ürün Fiyat/Performans açısından önde olmaya devam edecektir. :)


Balonlu kargo naylonuna sarılı vaziyette bu kutu içinde orjinal taşıma çantasıyla birlikte geliyor.


Balonlu kargo naylonuna sarılı vaziyette bu kutu içinde orjinal taşıma çantasıyla birlikte geliyor.


Balonlu kargo naylonuna sarılı vaziyette bu kutu içinde orjinal taşıma çantasıyla birlikte geliyor.


Çantanın içeriği


Çantanın içeriği: taşıma çantası, 220v kablolu elektrik fişi, vga kablosu (eski bilgisayarlardan görüntü almak için), hdmi kablosu (yeni bilgisayarlardan ve uydu alıcılarından görüntü almak için), audio/video kablosu (scart soketli uydu cihazlarından görüntü almak için), uzaktan kumanda (piller paketten çıkmıyor maalesef. 2 adet AAA size pil almanız gerekiyor), sık sorulan sorular belgesi, hızlı kurulum belgesi, kullanım klavuzu (Türkçe de dahil)


HDMI kablo. kablo biraz kısa 1,5 metre kadar.


VGA kablo. bu da aynı şekilde 1,5 metre civarında.


220 volt TR/EURO standartlarında fiş ve 1,5 metre uzunluğunda elektrik kablosu.


Audio/Video kablosu. bu kablo ile eski tip scart soketli uydu cihazlarında olan Audio (Kırmızı ve Beyaz Sağ ve Sol hoparlörlere ait sesi taşır) / Video (Sarı soket Video görüntüsünü taşır) aktarımı için kullanılır. 3,5mm lik stereo jack tarafının projeksiyonda girişi mevcut.


Uzaktan kumanda 2 adet AAA size kalem pil ile çalışıyor. Fakat maalesef piller pakete dahil değil.


Pilleri sizin almanız gerekiyor.


Kumanda üzerindeki tuşlar gayet sade, iş görür seviyede. :)


Vankyo Leisure 3 Mini Projeksiyon cihazı. ön görünüş. önde sol tarafta projeksiyon lensi, merceğin hemen sağ alt tarafında yükseltme ayağı (vidalıdır), sağ tarafta havalandırma paneli.


Vankyo Leisure 3 Mini Projeksiyon cihazı. Sağ görünüş. en sol üstten sağa doğru: 3,5mm stereo ses çıkışı, Audio/Video girişi, microSD kart yuvası (bu soket ile herhangi bir pc/telefon vb cihaza ihtiyaç duymadan direkt mp4 vb formatlardaki videoları microSD ile izleyebiliyorsunuz), HDMI girişi, USB 2.0 portu, VGA girişi mevcut.


Cihazın arka tarafında sol üstteki yuvarlak kısım uzaktan kumanda alıcısı, onun altında ve sağındaki ızgaralar havalandırma menfezleri, sağ taraftaki dairesel ızgara da hoparlör (bir tane de cihazın altında hoparlör var. stereo ses çıkışına sahip)


Cihazın sol tarafında ise sağda havalandırma ızgarası ve solda 220v elektrik kablosunun takıldığı yuva mevcut.


Cihazın üst tarafına bakınca alttaki siyah tamburlardan en alttaki merceğin bağlı olduğu focus. ortadaki de aynı parçanın devamı. ister merceğin hemen dışından ister bu ortadaki tamburdan focus ayarını yapabiliyorsunuz. ortadaki tamburun üstünde keystone ayar tamburu var. +/- 15 derece sağdan/soldan düzeltme yapabiliyor. fakat şunu belirtmeliyim ki keystone ile düzeltme yaptığınızda focus bozuluyor ve geri düzeltmek için keystone u tekrar eski haline getirmekten başka şansınız yok. (zaten o yüzden ofis kullanımı için uygun değildir deniyor. sadece altyazısız film izlemek için ideal bir cihaz) üst tarafta da uzaktan kumandada da bulunan yönetim tuşlarının aynısı mevcut.


Cihazın alt tarafı. resimde en sol üstte görünen mercek, onun hemen sağ altındaki beyaz yuvarlak ayarlanabilir ön ayak. bu ayak ile birkaç santim yükseklik ayarı yapılabiliyor. sağ kenarın ortasında bulunan dairesel ızgara da alt hoparlör. (diğer hoparlör de cihazın sol kenarında mevcut)


Cihazın yükseklik ayarını yapmaya yarayan vida sonuna kadar açılmıış durumda.


Yükseklik ayar vidası sonuna kadar kapatılmış durumda.


Lastik lens muhafazası çıkartılmış durumda. kullanmadığınız durumlarda lensi toz ve çizilmelere karşı korumak için lastik koruma kapağını takmanız iyi olur. :)


Paketten çıkan Audio/Video kablosunun AV girişine bağlanmış hali.


Bu kablo paketten çıkmuyor. benim home theatre ses sistemine ait stereo kompozit soketten 3,5mm stereo erkek jack a dönüştüren kablo. bu kablo ile projeksiyondaki sesi home theatre ses sistemime aktarabiliyorum.


Bu da pakette olmayan fakat sizin sonradan edinip cihazı akıllı hale getirebileceğiniz bir alet. Google Chromcast olarak geçiyor bunun ismi. HDMI sokete takılıyor. usb porttan da elektrik beslemesini alıyor (isterseniz başka bir usb şarj cihazından da besleyebilirsiniz) WIFI üzerinden PC/Cep/Tablet gibi ortamlardan ses ve görüntü transferinde kullanıyorum. (bu özelliği dahili olarak içeren aynı markanın gelişmiş bir modeli de var fakat aradaki fiyat farkına bu aparattan 3 tane alırsınız)


Google Chromecast HDMI portuna takılı durumda. enerjisini de yandaki usb porttan aldım.


Google Chromecast yerine EasyCast vb. uygun fiyatlı ürünleri de kullanabilirsiniz.



Kullandığım Home Theatre Ses Sistemi Bluetooth üzerinden ses alıp yayınlayabiliyor. o yüzden projeksiyonu alırken yanında bir de bunu almıştım. bu ufak cihaz da bir cihazın ses çıkışını kendi üstüne kabloyla alıp Bluetooth tan kablosuz olarak yayın yapabiliyor veya kablosuz olarak yapılan bir bluetooth ses yayınını alıp kablo ile bir hoparlöre verebiliyor. böyle çift yönlü bir kullanım özelliği var. ben bunu chromecast kullanmadığım durumlarda projeksiyona bağlayıp cihazın ses çıkışını bluetooth üzerinden kablosuz olarak home theatre ses sistemime aktarmak için kullanıyorum.


32 TL ye aldığım çok güzel özellikli bluetooth ses alıcı/vericisi. tavsiye ederim. :)
Bunu da www.akilliphone.com dan almıştım yanlış hatırlamıyorsam.


projeksiyonun stereo ses çıkışından bu ufak cihazın transmit soketine giriş yapıyorız. bunu da yine chromecasti olduğu gibi herhangi bir 5v usb enerji beslemesine bağlamamız yeterli. ister bir cep telefonu şarj cihazı ister projeksiyonun üzerindeki usb soketi. hepsi olur.


usb portu boşta duruyorsa elektrik beslemesi için başka bir şey aramaya gerek yok. :)


220 volt elektrik girişine kabloyu taktık. üstte kırmızı ışık yanmaya başladı.


ses transfer cihazımıza da enerji geldi. eşleşmesini yaptıktan sonra ses gördüğü anda bluetooth üzerinden nakledecek ev sinema sistemimize.


işaret parmağımın olduğu yerde kumanda alıcısı mevcut.


Uzaktan kumandayı kullanacağınız zaman o bölüme doğru tutmanız gerekiyor.


Cihazı açtık. sağ üstteki kırmızı ışık yeşil yanmaya başladı.


Benim küçük kız hemen en sevdiği çizgi filmi gönderdi bile wifi üzerinden chromecast e. görüntü de hemen karşı duvarda oluştu bile. :)

bir de tavanda denemek istedim. :D


odadaki lambanın dibine yansıttım. lamba da yanık vaziyette. :)


lamba yanıkken lambanın dibinde yine iyi yani bu performans. :D


Gündüz aydınlıkta çok fazla performanslı değil maalesef. yazılımsal unzoom özelliği var. %100 den %75 e kadar ekranı küçültebiliyorsunuz. şu anda açılan menude %100 diyor.


Gündüz aydınlıkta çok fazla performanslı değil maalesef. yazılımsal unzoom özelliği var. %100 den %75 e kadar ekranı küçültebiliyorsunuz. şu anda açılan menude %85 diyor.


Gündüz aydınlıkta çok fazla performanslı değil maalesef. yazılımsal unzoom özelliği var. %100 den %75 e kadar ekranı küçültebiliyorsunuz. şu anda açılan menude %85diyor.


Akşam ışıklar açıkken de çok verimli değil.


Fakat ışıkları kapatınca sinema salonuna hoşgeldiniz moduna geçiyor. :)


Artık küçük odadan büyük odaya geçip orada deneyelim diyorum. :)


Işıklar açıkken.


Işıklar açıkken çok verimli değil.


Işıklar kapalıyken performansı güzel.


Google chromecast boşta beklerken saati, hava durumunu ve rastgele manzaralar gösteriyor böyle. :)


Yine benim küçük kızın dizisini açtı. HAKINCI. :D

Perde ebatlarını metreyle ölçtüm: 360cm eni x 215cm yüksekliği var. bu da 165 inç TV ye denk geliyor. yani 420 cm TV diğer bir deyişle. (hipotenüsü 420 cm. TV ölçüleri hipotenüsten verilir malum)


Ses sistemini de bağlayıp ışıkları kapatınca hakikaten tam sinema havası oluşuyor. benim kız mısır patlatalım baba deyip hemen mutfağa koştu. :))


















içindeki kitapçıklar vs. de böyleydi...


Sonuç:

ofis işleri için, sunum işleri için, projeksiyonu bilgisayar ekranı olarak kullanmak için, hatta alt yazılı film izlemek için bile UYGUN BİR CİHAZ DEĞİL. içinde metin geçen ekranlar için uygun değil. metinler net görünmüyor ve zor okunuyor.

eğer altyazısız, orjinal dilinde film izlemek, TV yi, uydu alıcısını bağlamak, TV izlemek falan için istiyorsanız UYGUN BİR CİHAZ.


son olarak şunu da söylemek gerek. verdiğiniz paraya göre ederi daha fazla olan bir cihaz diyebiliriz.

ama beklentilerinizi çok yüksek tutmamak lazım.


Herkese selamlar.

Ersin Kecis.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder